100 Archive heeft Map Irish Design gelanceerd, met 2.300 communicatieontwerpprojecten die sinds 2010 zijn verzameld. Met de steun van het Creative Ireland-programma probeerde Map Irish Design deze projecten en de bijbehorende gegevens nader te bekijken om een ​​alomvattend beeld te krijgen van hedendaags communicatieontwerp in Ierland.

“Hoewel het 100 Archief dit materiaal sinds 2012 verzamelt, hebben we nooit de tijd of de middelen gehad om er echt naar te kijken en te zien wat het zegt over de ontwerpindustrie in Ierland en de impact die het heeft op het bedrijfsleven, de cultuur en de samenleving in deze land “, aldus Aideen McCole die het project leidde voor 100 Archive. “Ontwerp omringt ons volledig, zoals de koffiekopjes waar we uit drinken, de websites die we bezoeken, de winkelpuien die we passeren en de borden die ons helpen bij het navigeren door onze steden.

“Het ontwerpproces vormt een aanzienlijk deel van de gefabriceerde wereld en het werk van communicatieontwerpers draagt ​​veel bij aan ons visuele landschap en onze materiële cultuur. Van de kleine details op een postzegel tot een campagne die te zien is op banners, reclameborden en bussen in het hele land, het 100 Archief laat zien hoeveel design ons dagelijks beïnvloedt. ”

Het project biedt inzichten in de ontwerpindustrie in Ierland en hoe design door verschillende sectoren wordt gebruikt, en onthult hedendaags design als een waardevol artefact in de sociale geschiedenis; door naar design te kijken, kunnen we veranderingen zien in hoe we consumeren, wat we wensen, waar onze prioriteiten liggen en meer.

Categories: haagslof

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *