Foscarini heeft ‘Vite’ gelanceerd, een nieuw cultureel / kunstproject dat tijdig de complexe emoties illustreert die zijn verbonden aan de plek die we thuis noemen. Vite, wat ‘Lives’ betekent in het Italiaans, is een visuele reis die de kijkers meeneemt naar echte huizen in verschillende delen van de wereld, waaronder Venetië, New York, Shanghai, Napels en Kopenhagen.

Om het project te starten, bracht Foscarini vier korte video’s uit van de Italiaanse kunstenaar Gianluca Vassalo die het leven van gewone mensen thuis vastlegt terwijl ze zich ontvouwen. De ontwerpen van Foscarini passen intuïtief in deze woningen en articuleren het concept dat het huis ons innerlijke heiligdom is, een intieme plek die ons karakter en emotie vasthoudt. Bij het bedenken van het project stuurde het merk met opzet weg van ‘ambitieuze huizen’, in plaats daarvan koos het ervoor om eigenzinnige, interessante verblijfplaatsen weer te geven die herkenbaar en voor iedereen toegankelijk zijn.

“Onze focus ligt op mensen die heel geduldig hun ruimtes, hun leven voor ons beschikbaar hebben gemaakt, waar Foscarini op zijn tenen is binnengekomen”, aldus Carlo Urbinati, president van Foscarini. “Aan de hand van de Italiaanse filmregisseur Michelangelo Antonioni denk ik dat het spannende aan dit project het gezichtspunt is: de keuze van de positie van waaruit we de scènes fotograferen. In dit geval zijn onze producten niet langer de hoofdrolspeler, maar de mensen; mensen zijn degenen die (de producten) kiezen, en we willen deel uitmaken van hun emotionele panorama, hun binnenlandse panorama. “

Categories: haagslof

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *